Ana Sayfa
2018-04-08 02:23:08 ( 1732 izlenme )
Reklamlar

ÜLKE GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

ÜLKE GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ


Hollanda yalanlamadı! Afrin'de şaşırtan gerçek
Hollanda hükümeti, TSK'nın Suriye'de birlikte askeri harekat yürüttüğü Özgür Suriye Ordusu'na para ve malzeme desteği verdiği iddialarını yalanlamadı. Soru önergesine yanıt veren Lahey yönetimi, Zeytin Dalı Harekâtı'nda Türkiye ile birlikte cephede yer alan güçlere destek verildiğini gizli notla kabul etti.
Hollanda yalanlamadı! Afrin'de şaşırtan gerçek

Hollanda'nın Suriye'deki silahlı hükümet karşıtı örgütlere desteği, iktidar ortağı Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) milletvekilleri Pieter Omtzigt ve Martijn van Helvert tarafından gündeme getirildi.

ÖSO'YA DESTEK SORULDU

Omtzigt ve Helvert; Başbakan Mark Rutte, Dışişleri Bakanı Stef Blok ve Dış Ticaret Bakanı Sigrid Kaag'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiler.Hristiyan Demokrat parlamenterler, hükümete Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimine karşı savaşan yerel gruplara, Hollanda tarafından para ve teçhizat desteği verilip verilmediği sorusunu yöneltti.

Önergede, Hollanda tarafından desteklenen gruplar arasında TSK ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO güçlerinin bulunup bulunmadığı sorusuna da yer verildi.

Hükümetten önergeye verilen yanıtta, Hollanda'nın Suriye'deki muhalif güçlere verdiği destek yalanlanmadı.

GİZLİ NOTLA KABUL ETTİ

Hükümet, yanıt metninde 23 Ocak'ta meclise gönderilen, "Suriye'deki silahlı gruplara destek" başlıklı gizli nota atıfta bulundu.

Milletvekillerinin sorularının yanıtlarının, bu gizli notta bulunduğuna işaret edildi.

Hollanda'da muhalefet partileri, Zeytin Dalı harekatı nedeniyle Türkiye'nin kınanmasını istemiş, Başbakanı Rutte AB ve NATO içinde yeterli desteği elde edemediklerini açıklamıştı.

haber 7

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

DÜNYA AYAKTA .TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ Melih Gökçek 'ten gonderme Müthiş iddia! İngiltere Kıbrıs'tan vuracak Son planı da tutmadı! Yakalandılar