Beş: Muhaliflerin avantajları şunlar: Yüzde 48.6 ile elde edilen “başarabiliriz” morali, yenilgilerden elde edilen deneyimler, gitgide artan hoşnutsuzluklar... Dezavantajları ise şunlar: İsimler söz konusu olduğunda hiçbir ismin beğenilmemesi, taktik ve strateji eksikliği ve hesapsızlık.Yazının tamamı
BİR: “Çatı aday” falan türü bir saçmalığa başvurulmazsa ve herkes kendi adayını çıkarırsa... Birinci turda netice alınmaz. Doğal olarak ikinci tura geçilir. İkinci turda ise... Ne olacağı, nasıl
*
- İKİ: Erdoğan’ın iki hedefi var: BİR: Teşkilatları motive etmek... İKİ: Saadet Partisi’ni ayrı bir aday çıkarmamaya ikna etmek... Ahmet Demircan gibi Milli Görüş’ten gelen ve çok sevilen bir ismin bakan yapılmasında bu ikinci hedefin payı büyük.
*
- ÜÇ: “2019 erkene alınabilir” diyenler var. Hiç sanmıyorum. Erdoğan 2019’a kadar geçecek süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve bütün teşkilatları ayağa kaldırmak istiyor.
*
- DÖRT: Erdoğan’ın avantajları şunlar: Karşısındakilerin dağınıklığı ve beceriksizliği, devlet gücünü elinde bulundurması, pozisyonunun netliği... Dezavantajları ise şunlar: Karşısındaki cephenin birleşme ihtimali, ekonominin 2019’a kadarki durumu ve belli oranda yıpranmışlık.
*
- BEŞ: Muhaliflerin avantajları şunlar: Yüzde 48.6 ile elde edilen “başarabiliriz” morali, yenilgilerden elde edilen deneyimler, gitgide artan hoşnutsuzluklar... Dezavantajları ise şunlar: İsimler söz konusu olduğunda hiçbir ismin beğenilmemesi, taktik ve strateji eksikliği ve hesapsızlık.