Ana Sayfa
06 Aralık 2018 ( 522 izlenme )
Reklamlar

4 AYRI DAVA AÇILDI


4 AYRI DAVA AÇILDI
Erdoğan ve Bakanlar harekete geçti

 
Erdoğan da şikayetçi

 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski basın başdanışmanı ve T24 yazarı Ahmet Sever'in yazdığı "İçimde Kalmasın / Tanıklığımdır'' adlı kitabı hakkında 4 ayrı dava açıldı.


Gazeteci Ahmet Sever'in kitabına 4 ayrı dava açıldı. Dava süreci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop'un Sever'in kitabında geçen bazı ifadeleri gerekçe göstererek avukatları aracılığıya suç duyurusunda bulunmaları üzerine başladı. Erdoğan ve Varank "hakaret" iddiasıyla suç duyurusu yaparken, Şentop hakaretin yanı sıra tazminat konusunda da şikâyette bulundu.

T24'ün aldığı bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sever hakkında "Kamu görevlisi ve Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla soruşturma başlattı. Başsavcılığın, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermeye davet ettiği Sever, ifadelerini yazılı olarak gönderdi. Sever'in ifadelerinin ardından Mustafa Varank'ın bir, Mustafa Şentop'un işte iki şikâyeti doğrultusunda üç dava açıldı. Cumhurbaşanı Erdoğan'ın, avukatı aracılığıyla yaptığı şikâyet konusunda açılacak dava için de mevzuat uyarınca Adalet Bakanlığı'na izin başvurusu yapıldı.

Varank ve Şentop'un davalarının ilk duruşmasının 21 Mart 2019'da yapılacağı öğrenildi.

T24

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Resmi Gazete'de yayımlandı! 7 ilde daha petrol aranacak Devlete 17 milyar TL borç taktılar! Burhan Kuzu’dan şok açıklama! Siyasetçilerin birbirinden absürt, yerin dibine sokan 21 efsane gafı