Ana Sayfa
2019-10-29 05:00:57 ( 384 izlenme )
Reklamlar

CHP'li üyeler dava açtı!

CHP'li üyeler dava açtı! Ekrem İmamoğlu itiraz etti
CHP'li Meclis üyelerinin AK Parti döneminde İBB'ye açtığı imar davasına Ekrem İmamoğlu, ilginç bir şekilde itiraz etti.

   
 CHP'li üyeler dava açtı! Ekrem İmamoğlu itiraz etti

 
AK Parti döneminde CHP'li Meclis üyelerinin İBB’ye açtığı imar davasına, bugün İmamoğlu yani İBB itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti yönetimdeyken bağış karşılığı plan değişikliği yaparak yasal hale getirdiği Bakırköy’deki Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi.

İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız kalmış oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “israf” olarak nitelediği, başkana özel 18 makam odasından en lüks olanı da bu binada bulunuyordu.

İBB'den itiraz
Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB’nin, Marmara Forum AVM’nin imar planlarına yönelik davada mahkemenin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal kararına karşı çıkması dikkat çekti.

Oysa, CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman, Taner Kazanoğlu, Hüseyin Sağ'ın girişimiyle dava açılmış ve eski yönetimin “usulsüzlük” yaptığı öne sürülmüştü. Mahkeme İBB’den adeta CHP’li Meclis üyelerini karşısına alan bir hamle geldi.

İBB, mahkemenin kararına yönelik temyiz dilekçesinde imar planlarını ortadan kaldıran kararın iptalini istedi.

YENİ AKİT

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mutlaka Okunması Gereken İbretlik Hikaye Metin Uca'nın THY paylaşımı tartışma yarattı Türkiye kuşatılacak… Bir gecede uçukları iz kalmadan geçirin..